EURO TOURING SERIES Empty Round 4 - Andernach - Duitsland / 27 - 29 Juli

Bericht van ..l3art.. di mei 06, 2008 6:33 pm

Age : 43

EURO TOURING SERIES Empty Re: EURO TOURING SERIES

Bericht van ..l3art.. do aug 21, 2008 12:13 pm

EURO TOURING SERIES Ekelec5
De Duitse Tamiya Coureur Marc Rheinard is vandaag in Spanje de nieuwe EFRA Europees Kampioen 2008 1:10 electro Touring Car geworden.

In een spannende finale die uit drie legs van elk vijf minuten bestond is de duitse coureur Marc Rheinard de nieuwe 2008 EFRA Europees Kampioen 1:10 electro onroad geworden. Marc wist de eerste twee A-Main finales te winnen en in de derde finale werd hij tweede. Helaas werd zijn eerste plaats in de tweede finale geschrapt; Marc werd na de race gediskwalificeerd vanwege een te grote accu. Gelukkig voor de latere winnaar tellen de twee beste van de drie finales dus ondanks de diskwalificatie in de tweede ronde wist Marc Rheinard, door op de tweede plaats te eindigen in de derde en beslissende finale, de titel te veroveren.

EURO TOURING SERIES Ekelec

Afgelopen dagen werd in het spaanse Vila Real de EFRA 1/10th scale European Electric Touring Car Championship gehouden, een wedstrijd voor de beste europese 1:10 electro onroad coureurs. Voor nederland deed natuurlijk Jilles Groskamp mee, die zich na twee dagen van kwalificaties op een prachtige zesde plaats in de A-Main finale had gekwalificeerd. Helaas werd in de eerste leg Jilles geraakt door een tegenstander waardoor hij reeds aan het begin van de race enkele seconden achterstand opliep. Hij wist zich enigzins naar voren te werken in het veld en finishde op de 6e plaats. De eerste leg werd gewonnen door Rheinard gevolgd door Teemo Leino en Alexander Hagberg. De tweede leg van de A-main finale verliep met veel minder incidenten en werd gewonnen door Marc Rheinard, die later dus gediskwalificeerd werd. Hierdoor werd Vikor Wilck de winnaar gevolgd door wereldkampioen Andy Moore en op de derde plaats 'onze' Jilles Groskamp. Door deze klassering was er voor de eerste zes rijders op de grid in de laatste A-Main finale nog kans om Europees Kampioen te worden; de rijder die als eerste over de streep zou komen zou dan winnen (afhankelijk van de klassering van de tegenstanders).
De derde en alles beslissende A-Main finale stond bol van de spanning; bij de start konden dus zes rijders nog aanspraak maken op de titel. Na een spannende race was het Hot Bodies coureur Ronald Volker (die ook de Top Qualifier van het event was) die als eerste over de streep kwam, gevolgd door de Tamiya coureurs Mark Rheinard en Viktor Wilck. Jilles Groskamp viel helaas uit na 2min20s door een los gelopen aandrijftandwiel (pignon) waardoor hij de finale niet kon afmaken en op een zevende plaats overall finishde. Dit terwijl Jilles op een goede derde plaats lag in de derde leg van de A-Main finale, en uitzicht had op de derde podiumplaats van het EK.