Waterstof ombouwset

Ga naar beneden

Waterstof ombouwset

Bericht van ..l3art.. op za sep 25, 2010 8:58 am

Horizon Fuel vernieuwt de futuristische waterstof-ombouwset voor RC modelauto’s

Het H-CELL 2.0 – Hydrogen Fuel Cell System van Horizon Fuel is een op schaal gemaakte ‘echt’ zero emission energie pakket voor normale 1:10 4WD electro touringcars waarmee deze kunnen worden omgebouwd tot een soort ‘rijdende energie-centrale’ welke eigen energie produceert uit waterstof.
De waterstof wordt geproduceerd met behulp van een zonnepaneel waardoor er een geheel gesloten ‘groene energie’ systeem ontstaat. Het systeem is een echt werkend schaal model van de waterstof energie cellen welke momenteel door alle grote 1:1 auto fabrikanten wordt ontwikkeld. De vernieuwde uitvoering, het H-CELL 2.0 – Hydrogen Fuel Cell System, is zodanig geconstrueerd dat het precies in het Tamiya TT-01 chassis past, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het systeem in andere merken en typen elektro model auto’s te bouwen.

Het vernieuwde H-Cell 2.0 systeem is ontwikkeld door Horizon Fuel Cell Technologies en bestaat uit een luchtgekoelde 30Watt PEM brandstofcel welke is ondergebracht in een lichtgewicht aluminium behuizing met twee -blauw verlichte- koelventilatoren. Verder bestaat de kit uit een snelheidsregelaar, miniatuur druk regel cilinders welke aan de zijkant zijn gemonteerd en twee opslag tanks voor de waterstof. Ten opzichte van het voorgaande model is het 2.0 systeem compacter geworden terwijl de prestaties zijn toegenomen.Volgens de fabrikant kan een Tamiya TT-01 met standaard 540-size motor met één volle ‘tank’ circa één uur onder volle belasting rijden en daarbij een snelheid van circa 35km/u bereiken. (met Ni-Mh accu’s is de rijtijd circa 15 minuten).
Helaas is de adviesverkoopprijs van de vernieuwde H-CELL 2.0 – Hydrogen Fuel Cell System nog niet bekend.

Bron: www.RC-Aerea.co.uk

avatar
..l3art..
Beyond salvation
Beyond salvation

Number of posts : 638
Age : 37
Woonplaats : Lier
Registration date : 08-03-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum